До питання ефективності управління інтелектуальною власністю - Євсєєв, Андрій Сергійович; Косенко, Андрій Васильович; Перерва, Петро Григорович (Видавець Роман Козлов, 2024)
Доведено, що можливість для суб'єктів господарювання зберегти свої позиції на ринку інтелектуальної власності можлива за рахунок реалізації наступних заходів: спрощення процедур подання заявок; аудит корпоративного портфеля; залучення досвідчених фахівців: користування послугами патентних повірених та оцінювачів; створення та зміцнення патентних служб на підприємствах; формування мотивації для підвищення зацікавленості співробітників підприємства.
Keywords: інтелектуальна власність; економічна ефективність; комерціалізація; управління; трансфер; промислові підприємства