Сучасні підходи до контролю розвитку фізичних якостей - Далудін, С. М.; Мусієнко, А. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Дослідження спрямоване на аналіз сучасних підходів до педагогічного контролю розвитку фізичних якостей учнів 6 класів у дистанційному форматі навчання. Розглянуто традиційні методи оцінки фізичної підготовленості та їх обмеження в дистанційному форматі. Показано переваги цифрових технологій, мобільних додатків і онлайнплатформ для оцінки фізичних якостей у домашніх умовах, зокрема швидкості, витривалості та координації, де класичні тестові методики часто потребують значного простору.
Keywords: фізичне виховання учнів; педагогічний контроль; дистанційне навчання; цифрові технології; середній шкільний вік; фізичні якості