Towards quality-aware predesign model - Shekhovtsov, V. A.; Kop, Ch.; Mayr, H. C. (NTU "KhPI", 2008)
An approach to capturing the semantics of qualityrequirements into an intermediate predesign model is outlined. This approach combines Klagenfurt Conceptual Predesign and Aspectual Predesign techniques. Proposed extensions in corporate the hierarchy of quality characteristics into the predesign model and represent crosscutting relationships between the quality concerns and the main functionality of the system. Some directions of integration of the proposed model into quality-driven software process are discussed.

У статті розглядаються основи підходу до збирання семантики вимог якості у проміжну предпроектну модель. Цей підхід є поєднанням технологій Клагенфуртського концептуального предпроектування та аспектного предпроектування. Запропоновані додатки дозволяють включити до моделі іерархію характеристик якості та подати наскрізні відношини між інтересами якості та основною функціональністю системи. Обговорені деякі напрямки інтеграції запропонованої моделі у процесс розробки програмного забезпечення, що керується якістю.
Keywords: програмне забезпечення; якість; предпроектна модель; семантика