Методичні вказівки до виконання індивідуальних завдань комп'ютерного практикуму на Python з курсу "Математична статистика" - Ларін, Олексій Олександрович; Суханова, Ольга Ігорівна (My University, 2020)
Сучасна підготовка студентів з математичної статистики потребує викладання матеріалу багатьох питань, в тому числі, питання описової статистики та статистичної діагностики. Лабораторний практикум проводиться на мові Python. Python – інтерпретована об'єктно-орієнтована мова програмування високого рівня. (Найчастіше вживане прочитання – "Пайтон", запозичено назву з британського шоу Монті Пайтон [Wikipedia]). Пропонується використовувати пакет бібліотек та компілятор з дистрибутиву Anaconda та проводити розробку в середовищі PyCharm. Anaconda – дистрибутив для мов програмування Python та R з відкритим кодом для обробки даних великого об'єму, побудови аналітичних прогнозів і наукових обчислень [Wikipedia]. PyCharm – інтегроване середовище розробки для мови програмування Python. Надає засоби для аналізу коду, графічний зневаджувач, інструмент для запуску юніт-тестів і підтримує веб-розробку на Django. PyCharm розроблена чеською компанією JetBrains на основі IntelliJ IDEA [Wikipedia]. Для виконання лабораторного практикуму необхідно завантажити та встановити на комп’ютері: Anaconda 5.0.0 for Windows Installer (Python 3.6 version (https://www.anaconda.com/download/) та PyCharm Community Edition (https://www.jetbrains.com/pycharm/).
Keywords: методичні вказівки; програмне забезпечення; графічні інтерфейси; статистичні рішення; Метод Байеса