Чайка, Тетяна Юріївна2019-01-212019-01-212018Чайка Т. Ю. Матеріальні потоки в готельно-ресторанному бізнесі: логістичний підхід / Т. Ю. Чайка // Дослідження та оптимізація економічних процесів "Оптимум–2018" : тр. 14-ї Міжнар. наук.-практ. конф., 5-7 грудня 2018 р. – Харків : НТУ "ХПІ", 2018. – С. 149-151.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/39241Матеріальні потоки є одним з об'єктів логістики готельно-ресторанного бізнесу. Матеріальний потік виникає в результаті переміщення матеріальних об'єктів у просторі. Таким чином, невід'ємними характеристиками матеріального потоку є: 1) рух; 2) матеріальна форма об'єкта. Поняття матеріального потоку доцільно поширити не тільки на продукцію (на всіх стадіях формування товару), а взагалі на все оборотні і необоротні активи, які є придатними до транспортування. Матеріальний потік в готельно-ресторанному бізнесі – це матеріальні ресурси, які знаходяться в русі (сировина, матеріали, незавершене виробництво, напівфабрикати, готова продукція, малоцінні і швидкозношувані предмети, основні засоби та ін.), та безпосередньо пов'язані з виробничим процесом підприємства готельно-ресторанної сфери. В якості основних відносних показників (характеристик) матеріального потоку вважаємо за доцільне виділити: 1) швидкість; 2) щільність; 3) інтенсивність; 4) потужність. Список додаткових характеристик матеріальних потоків надзвичайно різноманітний і при необхідності може бути підданий ієрархічної деталізації. Так, наприклад, можна виділити: номенклатуру та асортимент; фізико-хімічні властивості; характеристики тари (упаковки); умови договорів, відповідно до яких відбувається переміщення матеріальних ресурсів та інші характеристики.ukматеріальні потокилогістикаготельно-ресторанний бізнеслогістичні операціїmaterial flowslogisticshotel and restaurant businesslogistics operationsindicators of the material flowМатеріальні потоки в готельно-ресторанному бізнесі: логістичний підхідMaterial flows in the hospitality industry: a logistic approachThesishttps://orcid.org/0000-0002-7622-3193