Роль соціальної політики у розвитку інтелігентності й культури працівника соціальної сфери - Харченко, Алла Олександрівна; Чеботарьов, Микола Корнійович; Пономарьов, Олександр Семенович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Розкрито роль і значення соціальної політики в загальній системі завдань і функцій держави; показано, що ефективна реалізація цієї політики виступає одним із важливих засобів забезпечення справедливості, добробуту населення та його позитивного соціально-психологічного самопочуття; доведено, що успішний розвиток соціуму істотно залежить як від цілей і сенсу соціальної політики, так і від якості діяльності працівників сфери суспільного життя; обґрунтовано необхідність гармонійного поєднання високого професіоналізму соціальних працівників та їх розвиненої інтелігентності та культури. The role and significance of social policy in the general system of tasks and functions of the state is revealed; it is shown that the effective implementation of this policy is one of the important means of ensuring justice, the well-being of the population and their positive socio-psychological well-being; It has been proven that the successful development of society significantly depends on both the goals and meaning of social policy and the quality of the activities of workers in the sphere of public life; the need for a harmonious combination of high professionalism of social workers and their developed intelligence and culture is substantiated.
The role of social policy in the development of the intelligence and culture of the social sphere worker
Keywords: соціальна політика держави; соціальна робота; працівник соціальної сфери; професійна компетентність; інтелігентність; професійна культура; state social policy; social work; social sphere worker; professional competence; intelligence; professional culture