Критерии качества контроля экологических объектов - Любимова, Н. А. (НТУ "ХПИ", 2006)
В даній статті розглянуті питання оцінки якості контролю екологічних об’єктів. Запропоновано використовувати в якості критерію цільову функцію, яка стикається з вірогіднісними показниками контрольованих параметрів. Це допомагає досягти кращих економічних показників, підвищити надійність використання природних систем. Екологічний моніторинг, що здійснюється з використанням цих критеріїв має ряд переваг.

In this article the considered questions of estimation of quality of control of ecological object. It is suggested to use in quality a criterion a having a special purpose function which runs into the indexes of the controlled parameters. It helps to attain the best economic indicators, promote reliability of the use of the natural systems. Ecological monitoring, that is carried out with the use of these criteria has the row of advantages.
Keywords: автоматизация; эффективность процесса; критерии качества; целевая функция; контролируемые параметры; природный объект