Психологічні особливості професійної направленості школярів як фактор успішності майбутнього лідера - Гура, Тетяна Віталіївна; Лисак, К. А. (НТУ "ХПІ", 2015)
В статі зроблена спроба виявити професійну направленість школярів. Проведений теоретичний аналіз психологічних особливостей професійної направленості лідерів. На основі проведених емпіричних досліджень виявлені три типи направленості: соціальний, артистичний та підприємницький.

In an attempt to identify sex professional orientation of students. The theoretical analysis of psychological features of professional orientation leaders. On the basis of empirical research identified three types of orientation: social, artistic and entrepreneurial.
Psychological peculiarities of professional orientation of students as factor of success of future leaders
Keywords: професія; успіх; лідер; соціальний тип; артистичний тип; підприємницький тип; profession; orientation; success; leader; student; psychological characteristics; social type; type of artistic; entrepreneurial type