Сучасний стан ринкових проблем та перспективи розвитку конкурентних переваг української економіки - Ткачова, Надія Петрівна (НТУ "ХПІ", 2011)
В статті аналізується стан конкурентоспроможності України за різними міжнародними рейтингами. Розглянуто основні шляхи підвищення конкурентної позиції України.

In the article the competitiveness position of Ukraine in different international rating is analyzed. The main ways of increasing of competitive position of country in present circumstances is overviewed.
Keywords: конкурентоспроможність; рейтинг конкурентоспроможності; конкурентні позиції; ефективність розвитку; національне виробництво; глобалізація