Застосування відходів Вольногорського ГМК у виробництві будівельної кераміки - Лісачук, Георгій Вікторович; Кривобок, Руслан Викторович; Трусова, Юлія Дмитрівна; Білостоцька, Любов Олександрівна; Павлова, Людмила Василівна; Кривобок, Н. А. (НТУ "ХПІ", 2009)
В статті наведено результати досліджень відходу гірничо-збагачувального підприємства, який може бути застосований в якості кварц-польовошпатової сировини при виробництві плиток для підлоги. Новий вид сировини дозволяє одержати якісну продукцію при зменшеній собівартості.

The results of researches of departure of ore mining and processing enterprise, which can de applied in quality qwartz-fieldspare raw materials at the production of tiles for a floor, are resulted in the article. The new type of raw material allows to get high-quality products at the diminished prime price.
Keywords: природні ресурси; гірничо-металургійний комбінат; спечена кераміка; кварц-польовошпатова сировина; глиниста сировина; термообробка; Малишевське родовище; зменшення собівартості продукції