Алгоритми AQM. керування чергами в маршрутизаторах - Шістеров, І. Ю.; Марцінко, Б. Б.; Янковський, О. А. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Метою доповіді є аналіз існуючих алгоритмів AQM, які піклуються про належний стан черги маршрутизатора для забезпечення гарної продуктивності роботи маршрутизатора. У доповіді наведено переваги використання AQM алгоритмів, їх позитивний впив на роботу, як окремого маршрутизатора, так і на роботу мережі в цілому. Також детально представлені аспекти існуючих AQM алгоритмів, логіка їх роботи та їх розвиток, який відбувався з часом. Досліджено перспективи впровадження алгоритмів AQM, що засновані на функції відкидання, які можуть бути розгорнуті в реальній мережі.
Keywords: інформаційні технології; передача інформації; мережеві маршрутизатори; оптимізація трафіку; управління чергою