Прогнозування рівня інформаційних затрат в процесі стратегічного планування господарської діяльності переробних підприємств - Замула, Олексій Олександрович; Замула, Олена Василівна (НТУ "ХПІ", 2014)
В статті було досліджено залежність між рівнем поточних інформаційних затрат та тривалістю операційного циклу. В результаті проведеного дослідження було виявлено ступінь залежності показників оборотності активів та фондовіддачі з лагом у два роки від рівня капітальних інформаційних затрат переробних підприємств Харківського регіону. Було підтверджено припущення, що затрати, які пов’язані зі споживанням різного роду інформаційних ресурсів у виробничій та організаційній діяльності суб’єктів господарювання здатні позитивно впливати на економічні показники як відразу, так і в майбутньому.
Keywords: затрати поточні; затрати капітальні; цикл операційний; оборотність активів; фондовіддача; кореляція