Скелелазіння, як засіб фізичної підготовки дітей 10-11 років у дитячих спортивно-оздоровчих таборах - Рєпко, Олена Олександрівна; Тимко, Євген Миколайович; Рожка, М. Г.; Світлична, С. В. (Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди, 2020)
Мета дослідження: виявити впливу занять скелелазінням на фізичну підготовку дітей 10-11 років в спортивно - оздоровчому таборі. У дослідженні показано, що скелелазіння позитивно впливає на фізичний розвиток дітей, тому що є базовим видом спорту і залучає до роботи всі м'язи тіла, що є необхідним для гармонійного розвитку.

Purpose of the study: to reveal the influence of rock climbing on the physical fitness of children aged 10-11 years in a sports and health camp. The study showed that rock climbing has a positive effect on the physical development of children, because is a basic sport and involves all the muscles in the body, which is essential for harmonious development.
Keywords: скелелазіння; діти 10-11 років; літній відпочинок; спортивно-оздоровчий табір; rock climbing; children 10-11 years old; summer vacation; sports and recreation camp