Методичні вказівки до лабораторної роботи "Випробування одноступінчастого поршневого компресора" - Павлова, Вікторія Геннадіївна; Долобовська, Ольга Вікторівна (My University, 2020)
Компресор – пристрій для підвищення тиску (стиснення) і переміщення газоподібних речовин. Компресори поділяються на 2 типи: об’ємні та динамічні. В об’ємних компресорах газ перекачується порціями розрахункового фіксованог об’єму. За конструкцією вони бувають: поршневими, спіральними та роторними. У динамічних компресорах газ перекачується безперервним потоком. Основою подібних компресорів є лопаткова машина, робочий процес у якій завжди відбувається в результаті руху газу через систему міжлопаткових каналів обертових роторів і нерухомих профільованих каналів корпусу компресора. За конструкцією вони бувають: відцентрові; осьові; радіально-осьові. У даній лабораторній роботі розглядається робота одноступінчастого поршневого компресора, що належить до апаратів об’ємного типу.
Keywords: методичні вказівки; коефіцієнт корисної дії; опис лабораторної установки; геометричні характеристики; вимірюванні показники