Дослідження параметрів процесу ізотермічного пресування заготовок з титанових сплавів - Тітов, В. А.; Злочевська, Н. К.; Лавріненков, А. Д.; Гараненко, Т. Р. (НТУ "ХПІ", 2011)
Виконаний аналіз параметрів технологічного процесу шляхом дослідження впливу умов тертя на контактних поверхнях заготовки та матриці на напружено-деформований стан заготовки лопатки зі сплаву ВТ8 при ізотермічному пресуванні. Отримано розподіл швидкостей течії металу та розподіл осьових напружень за допомогою інженерної програми DEFORM-3D.

The analysis of the process by studying the effect of the conditions of friction on the contacting surfaces of the workpiece and the matrix on the stress - strain state of the blade alloy VT8 isothermal compression. The distribution of current velocities and metal distribution of axial stresses using engineering software DEFORM-3D.
Keywords: тертя; контактна поверхня заготовки; напружено-деформований стан; течія металу; інженерна програма