Методичні вказівки з виконання практичних робіт з навчальної дисципліни "Проектування ливарних цехів" - Берлізєва, Тетяна Вікторівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Методичні вказівки щодо виконання практичних робіт з дисципліни «Проектування ливарних цехів» для студентів денної та заочної форми навчання за спеціальністю 131 Прикладна механіка рівня магістр. У методичних вказівках викладені практичні роботи, що являють собою невеликі дослідження, що дозволяють студентам більш детально ознайомитися з основними видами проектування різних ділянок ливарних цехів. Представлено практичні роботи з розрахунку устаткування плавильної ділянки, проектування складських приміщень, проектування допоміжних служб, розрахунок устаткування стержневого відділення, розрахунок устаткування формувально-заливально-вибивних відділень. Кожна практична робота містить перелік матеріалів, короткий виклад теоретичних відомостей і методів дослідження, порядок виконання, що допомагає студентам правильно і усвідомлено виконати практичну частину роботи і зробити висновки. Мета методичних вказівок – допомогти студентам більш глибоко вивчити особливості проектування ливарних цехів, розвинути навички самостійної роботи та наукового дослідження.

In the methodical instructions, practical works are outlined, which are small studies that allow students to familiarize themselves with the main types of design of various areas of foundry shops in more detail. Practical works on the calculation of the equipment of the smelting area, the design of warehouses, the design of auxiliary services, the calculation of the equipment of the core department, the calculation of the equipment of the forming, pouring and punching departments are presented. Each practical work contains a list of materials, a summary of theoretical information and research methods, the order of execution, which helps students to correctly and consciously perform the practical part of the work and draw conclusions. The purpose of the methodological instructions is to help students to more deeply study the features of designing foundry shops, to develop the skills of independent work and scientific research.
Methodical instructions for the implementation of practical work in the discipline "Design of foundry workshops and districts"
Keywords: методичні вказівки; плавильна ділянка; складські приміщення; допоміжні служби; стержневе відділення; формувальне відділення; вибивне відділення; melting area; storage facilities; auxiliary services; core department; forming department; punching department