Электродный материал каталитического восстановления диоксида углерода - Шепеленко, Александр Сергеевич; Сахненко, Николай Дмитриевич (НТУ "ХПИ", 2006)
Розглянуто спосіб виготовлення катодів з аніон-радикальної солі тетраціанохінодіметану, осадженої на металеві підкладки, та електрокаталітичне відновлення карбон діоксиду на таких електродах. Показано вплив природи підкладки та допування активного шару заміщеними фталоціанінами на його адгезію та селективність відновлення СО₂ на модифікованих електродах.

The manufacturing of metal electrodes modified by TCNQ anion-radical salt was proposed and electrocatalytic reduction of carbon dioxide at such cathodes was considered. The influence of a substrate nature and an active layer doping by the substituted phthalocyanines on adhesion and СО₂ reduction selectivity were shown.
Keywords: металлические электрокатализаторы; органические соединения; утилизация; ион-радикальная соль; диоксид углерода; каталитические свойства