Основні результати наукових досліджень УНДХФІ у 30-40 рр. в ХХ ст. - Близнюк, Маріанна Юріївна (НТУ "ХПІ", 2017)
Протягом діяльності Українського науково-дослідного хіміко-фармацевтичного інституту, який є попередником сучасного Державного наукового центру лікарських засобів, отримав нову потужну матеріально-технічну базу, створилися нові підрозділи та лабораторії. Наукові розробки інституту впроваджувалися на нових фармацевтичних підприємствах. Свідченням інтенсивного розвитку наукових досліджень є захист авторських свідотств на винаходи та захист докторських та кандидатських дисертацій. Пройшовши складний історичний шлях Державний науковий центр лікарських засобів перетворився у провідну науково-дослідну установу.

During the activity of the Ukrainian Research Chemical-Pharmaceutical Institute, which is a precursor of the modern State Scientific Center of drugs, got a new powerful material and technical base, created new units and laboratories. Scientific research institute introduced to new pharmaceutical enterprises. Evidence of intensive research is to protect the author certificates for inventions and doctoral and master's theses. After complicated historical path of the State Research Center of medicines has become a leading research institution.
The main results of research Ukrainian Research Chemical-Pharmaceutical Institute in 30-40 years in the 20th century
Keywords: соціально-економічні процеси; політичні процеси; фармацевтичне товариство; лабораторії; науково-дослідницький центр; наукові дослідження; socio-economic processes; political processes; pharmaceutical company; laboratory; research center; research