Методи автоматизованого аналізу міцності та жорсткості просторових конструкцій - Глінін, Г. П.; Гусєв, Ю. Б.; Головченко, В. І.; Орлов, Є. А. (НТУ "ХПІ", 2006)
В роботі пропонується підхід, що дозволяє аналізувати поведінку складних просторових конструкцій, змінюючи окремі параметри. Множина цих параметрів містить як геометричні та фізико-механічні параметри, так і тип і величину зовнішнього навантаження, типи скінченних елементів та характер скінченно-елементної сітки.

An approach which allows to analize behaviour of complicated spacial structions by varying some parameters is proposed in this paper. Set of these parameters includes geometric and physico-mechanical ones as well as values of external loads, finite elements types and finite element grid features.
Keywords: напружено-деформований стан; скінченно-елементне моделювання; тонкостінні конструкції; центр "Тензор"