Исследование плавности хода гусеничного трактора с ходовой системой, уменьшающей удельное давление на почву - Шатохин, Владимир Михайлович; Артюшенко, Анатолий Дмитриевич (НТУ "ХПИ", 2010)
Побудовано модель гусеничного трактора зі змішаною системою підресорювання, яка включає чотири балансувальні каретки і дві індивідуальні торсіонні підвіски. Проведено дослідження впливу ходової системи, що зменшує питомий тиск на ґрунт, на плавність ходу гусеничного трактора. Отримано амплітудно-частотні характеристики при русі трактора по типовим для експлуатації нерівностям і визначені раціональні параметри змішаної підвіски.

The model of hush-hush is built with the mixed system, which includes four carriages and two individual pendants. Research of influence of the working system which diminishes specific pressure on soil is conducted, on the smoothness of motion of hush-hush. Gain-frequency descriptions are got at motion of tractor for to typical for exploitation inequalities and the rational parameters of the mixed pendant are certain.
Keywords: сельскохозяйственная техника; ходовые системы трактора; плавность хода; динамика; тракторостроение