Підвищення точності розкладання в ряд Фур’є розривних функцій однієї та двох змінних - Литвин, Олег Миколайович (НТУ "ХПІ", 2016)
Пропонується для чисельної реалізації метода А. Н. Крилова підвищення точності розкладання в ряд Фур’є розривних функцій однієї змінної використовувати розривні сплайни. Обговорюється також можливість його узагальнення на функції двох змінних для покращення діагнозу в комп’ютерній томографії з використанням проекцій, що надходять з компʼютерного томографа. Пропонується в методі А. Н. Крилова підвищення точності наближення сумами Фур’є розривних функцій однієї та двох змінних використовувати розривні сплайни.

In this paper we propose using discontinuous splines for numerical implementation of the A.N. Krylov method of improving the accuracy of expanding discontinuous functions of one variable in Fourier series. The possibility of its generalization to a function of two variables to improve diagnosis using computed tomography projections obtained by computer tomograph is discussed. We propose using discontinuous splines for improving the accuracy of approximation of functions of one and two variables by Fourier sums in the Krylov's method.
Method for increasing accuracy of expanding discontinuous functions of one variable in Fourier series
Keywords: покращення збіжності; метод виділення особливостей; функція; комп’ютерна томографія; improving convergence; method of identifying singularities