Формування промисловими підприємствами оптимального механізму ринкових трансакцій на інформаційному ринку - Замула, Олена Василівна (НТУ "ХПІ", 2011)
В статті досліджується поняття „механізм трансакції” на рівні промислового підприємства, уточнюється класифікація ринкових трансакцій та визначаються складові цього механізму. Аналізуються шляхи зниження пов’язаних зі споживанням інформаційних благ трансакційних витрат.

In the article the notion «mechanism of transaction» on enterprise level is investigated; classification of market transactions is refined and the components of this mechanism are determined. Ways to reduce the consumption of information good related transaction costs are analyzed.
Keywords: витрати; бізнес-модель; інжиніринг