Цифрова трансформація охорони праці в умовах воєнного стану: дистанційна безпека, штучний інтелект - Писаренко, І. О. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Розглянуто ключові напрями цифрової трансформації системи охорони праці в умовах воєнного стану, зокрема впровадження дистанційного управління безпекою, використання штучного інтелекту для контролю ризиків, навчання та підтримки працівників, а також методи забезпечення ментального та фізичного благополуччя персоналу. Показано, що цифровізація охорони праці дозволяє підвищити рівень безпеки в умовах розосередженості працівників і нестабільності виробничого середовища. The article examines the key directions of the digital transformation of the occupational safety system under martial law, in particular the implementation of remote safety management, the use of artificial intelligence for risk control, training, and employee support, as well as methods for ensuring the mental and physical well-being of personnel. It is shown that the digitalization of occupational safety increases the level of protection in conditions of employee dispersion and production environment instability.
Digital transformation of occupational safety in martial art conditions: remote security, artificial intelligence
Keywords: охорона праці; цифровізація; дистанційна робота; штучний інтелект; ментальне здоров'я; CRM-система; occupational safety; digitalization; remote work; artificial intelligence; mental health; CRM system