Побудова перерізів призми і піраміди проектуючою площиною - Адашевська, Ірина Юріївна; Краєвська, Олена Олександрівна (НТМТ, 2017)
Майбутній спеціаліст повинен навчитися сприймати поверхню деталі як набір деяких базових поверхонь, тобто повинен вміти робити геометричний аналіз поверхні деталі, уявити її як сукупність окремих поверхонь, а також зуміти подумки "зібрати" деталь з цих базових поверхонь, тобто зуміти синтезувати необхідну поверхню. Призначено для студентів вищих навчальних закладів інженерно-технічних спеціальностей.
Keywords: бічні грані призми; фронтальні проекції; циліндрична поверхня; трикутники; паралелограми