Методичні вказівки до виконання практичної роботи "Вибір форми організації технологічного процесу і розрахунок її основних параметрів" - Євтушенко, Наталія Сергіївна; Твердохлєбова, Наталя Євгеніївна; Семенов, Євгеній Олександрович (Друкарня Мадрид, 2021)
Джерелом існування, розвитку та підвищення життєвого рівня людини є її виробнича діяльність. Важлива роль на сучасному етапі належить організації виробництва, тому що вона є засобом інтеграції і використання всіх чинників економічного розвитку. Головне завдання сучасного машинобудівного виробництва − випуск конкурентоспроможної продукції. Це обумовлює необхідність частого оновлення об’єкта виробництва і швидкого освоєння його випуску, ще й забезпечити його високу якість і мінімальну собівартість. Основними технологічними процесами в машинобудуванні є механічна обробка і складання. На їх частку припадає більше половини загальної трудомісткості виготовлення машини. У ході підготовки виробництва розробляються технологічний процес виготовлення кожної деталі і технологічний процес складання кожної складальної одиниці, а також технологічні процеси виготовлення заготовок, термічної обробки деталей, фарбування виробів і т. п.
Keywords: методичні вказівки; потокове виробництво; технологічні процеси; машинобудування; методи організації виробництва