Реакторная система переработки твердых бытовых отходов на основе метода сухого высокотемпературного пиролиза и особенности протекания процесса в газификаторе - Сметанюк, Е. К.; Боглаенко, Д. В.; Шапорев, Валерий Павлович (НТУ "ХПИ", 2006)
Проведені теоретичні й експериментальні дослідження процессу сухого високотемпературного піролізу твердих побутових відходів, розроблені реакторна схема процесу, реактор-газифікатор неізотермічного типу, що забезпечує протікання процесу у дві стадії при 1100 °C та 1700 °C. Створена дослідна установка й доведена ефективність її роботи.

Theoretical and experimental researches of process of dry high temperature burning of hard domestic wastes are conducted, the reactor chart of process, reactor-gasification of unisothermal type, providing flowing of process in two stages at 1100 °C and 1700 °C, are developed. The pilot plant is created and efficiency of its work is proved.
Keywords: продукт газификации; коксовый остаток; газифицирующий агент; горючая масса углерода; газогенератор пиролизного типа; эффективность процесса