Формування моральної саморегуляції майбутніх учителів у контексті духовності - Донцов, А. В. (НТУ "ХПІ", 2017)
В статті розглядаються проблеми формування духовного потенціалу майбутніх учителів та його впливу на розвиток моральної саморегуляції їхньої діяльності та поведінки. Особлива увага приділяється дослідженню соціокультурної сутності духовності сьогодення та визначення педагогічних умов її впливу на морально-регулятивну сферу майбутніх учителів. Висвітлюються невикористані потенційні можливості системи вищої освіти та перспективи її удосконалення з метою формування моральної саморегуляції майбутніх учителів.

In the article the problems of forming of spiritual potential are examined future teachers and his influences on development of moral self-regulation of their activity and conduct. The unused potential possibilities of the system of higher education and prospect of its improvement are lighted with the purpose of forming of moral self-regulation of future teachers.
Forming of moral self-regulation of future teachers in context of spirituality
Keywords: педагогічні умови; освітній простір; методологічні вимоги; морально-духовний розвиток; pedagogical terms; educational space