Розрахунок масогабаритних параметрів безпілотних літальних апаратів для моніторингу енергооб'єктів - Гриб, Олег Герасимович; Зуєв, Андрій Олександрович (Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. Петра Василенка, 2017)
Проведено аналіз існуючих схем безпілотних літальних апаратів. Наведено метод розрахунку масогабаритних параметрів безпілотного літального апарату, призначеного для моніторингу енергооб'єктів.

The analysis of the existing UAV layouts is conducted. The calculation method of UAV mass-dimensional parameters intended for monitoring of power facilities is given. It is shown how to estimate the dependence of the flight time on the mass of UAV power source by means of weight fraction and engine-propeller unit efficiency criteria.
Determining the mass-dimensioanl parameters of UAV for monitoring of power facilities
Keywords: БПЛА; літаюче крило; двигун; тривалість польоту; мультикоптер; регулятор; фюзеляжний БПЛА; автомат перекосу