Успіхи і проблеми кафедри ХТНР у підготовці фахівців - Волошин, М. Д.; Іванченко, А. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
В статті розглянуто питання про успіхи кафедри ХТНР в навчальній і науково-дослідній роботі за останні роки, висловлюються думки про більш тісне об’єднання споріднених кафедр в галузі забезпечення навчального процесу літературою і науково-дослідних робіт, викладацьких кадрів. Показана можливість зменшення вмісту фосфатів у стічній воді шляхом її реагентної обробки.

In clause the successes of faculties of chemical technology of inorganic substances in educational and research job for last years are considered, ideas the ideas of educational process literature and performance of research jobs, preparation of the teaching staff. The shown opportunity of reduction of contents phosphorus in waste water.
Keywords: булонська система; науково-дослідні роботи; стічні води; гіпохлорит кальцію; знезаражуючий агент