Теоретико-методологічна роль концептів у науці та освіті (до проблеми розуміння техносфери) - Дольська, Ольга Олексіївна (НТУ "ХПI", 2012)
Сучасний філософський дискурс пропонує у визначенні значень елементів реальності спиратися на поняття і концепти. Їх використання стає виправданим у контексті становлення нової, антропологічної за своїм характером цивілізації, а також у напрямі трансдисциплінарного розвитку сучасної освіти.
Keywords: концепт; поняття; техносфера; рівні раціональності