Культура та безпека людини - Березуцький, Вячеслав Володимирович; Лебецький, Казимеж (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2017)
Розглянуто багатогранне питання культури людини у прикладному - культура безпеки. Культура, це перш за все, норми і правила поведінки людини, як в суспільстві так і індивідуально, і навіть тоді, коли за тобою ніхто не спостерігає. Пропонуються критерії, які розроблено на базі існуючих, які можуть бути використані для визначення рівня культури безпеки працівників. Це допоможе у вирішенні проблеми травматизму і професійних захворювань на виробництві, а також у побуті.

A multifaceted issue of human culture in the applied aspect is considered: the culture of security. Culture is the norms and rules of human behavior, first of all, both in society and individually and even when nobody is watching you. Criteria are proposed that have been developed on the basis of existing ones that can be used to determine the level of safety culture for workers. This will help in solving the problem of injuries and occupational diseases in the workplace, as well as in everyday life.
Culture and human safety
Keywords: працівник; виробництво; аварійна ситуація; професійне захворювання; критерій; culture; safety; worker; production; emergency situations; occupational diseases; criteria