Ефективність стратегічних напрямків в енергетиці - Шпак, О. Л.; Ущаповський, К. В. (НТУ "ХПІ", 2013)
У цій статті розглянуті наступні проблеми: аналіз бізнесу-процесу реалізації та обліку електроенергії виробничої ділянки ПАТ ЕК "Хмельницькобленерго" за ключовими показниками ефективності KPІ (Key Performance Іndіcator); аналіз проблемних ділянок цього бізнесу-процесу та аналіз інших проблем, що виникають під час його виконання (зокрема відсутність регламенту, невідповідність стандарту якості ISO 9001:2000 і моделі досконалості EFQM та ін.). Впровадження результатів дослідження дозволило підвищить ефективність організації праці, знизити вартість робіт, уменшить час виконання бізнес-процесу.

This article deals with the following issues: analysis of the business process for selling the volume of electric energy output by the production area of OJSC Power Supply Company "Khmelnitskoblenergo" by KPІ (Key Performance Іndіcators); analysis of problem areas of the above business process, and analysis of the problems arising during its implementation (except for lack of regulations, non-conformity to ISO quality standard 9001:2000 and EFQM model, etc.)
Effectiveness of strategic directions in energy industry
Keywords: реалізація електроенергії; облік електроенергії; обленерго; модель "як є"; бізнес-процеси