Обґрунтування впровадження споживача-регулятора для керування електричного навантаження в системі електропостачання - Тихоненко, С. В.; Громадський, Ю. С.; Савицький, С. М.; Гапон, Дмитро Анатолійович (НПП ЧП "Технологический Центр", 2016)
Досліджено техніко-економічні обґрунтування розробки методів управління електричним навантаженням побутових споживачів, які дають змогу визначити їх участь у формуванні плану електроспоживання та його регулювання з метою економії електроенергії за рахунок вирівнювання графіків електричних навантажень. Проаналізовано механізм формування роздрібного тарифу на електричну енергію для побутових споживачів, проаналізовані складові, які безпосередньо залежать від режимів споживання електричної енергії.
Keywords: енергоефективність; вартість електроенергії; теплопостачання; трансформатори; монтажні роботи