Энергетическая эффективность режимов работы агрегатов внешнекамерного многостадийного измельчения в барабанных мельницах - Науменко, Ю. В. (НТУ "ХПИ", 2010)
Розглянуто задачу вибору режимів руху внутрішньокамерного завантаження барабанних млинів на основі концепції енергетичної селективності дезінтеграції. Прийнято безрозмірні комплексні критерії для оцінки продуктивності та енергетичної ефективності робочого процесу. Встановлено раціональні технологічні та конструктивні параметри млинів при реалізації зовнішньокамерної багатостадійності подрібнення.

The problem of a ball-tube intramill filling flow determination on the basis of disintegration energy selectivity conception is considered. The integral dimensionless criterions are used for grinding capacity and energy efficiency examination. The best process and design variables for multistage extrachamber milling effect are established.
Keywords: многотоннажное тонкое измельчение; принцип энергетической селективности; пластическое деформирование; эффективность многостадийного измельчения; стадии тонкого помола; стадии грубого помола