Методичні вказівки до організації лабораторних, практичних занять та самостійної роботи за темою "Кінетика електролітичного виділення кисню" - Сахненко, Микола Дмитрович; Штефан, Вікторія Володимирівна; Волобуєв, Максим Миколайович; Ведь, Марина Віталіївна (НТУ "ХПІ", 2010)
Метою лабораторної роботи "Кінетика електролітичного виділення кисню" за програмою навчального курсу "Теоретичні основи хімії рідкісних розсіяних елементів та матеріалів на їх основі" для студентів спеціальності "Хімічна технологія рідкісних розсіяних елементів та матеріалів на їх основі" денної та заочної форм навчання є ознайомлення з механізмом електрохімічного виділення кисню на різних металах, сплавах та металоксидних системах і встановлення кінетичних характеристик електродних реакцій
Keywords: перенапруга кисню; рівняння Тафеля; струм обміну; коефіцієнт переносу; механізм анодного процесу; анодний процес