Віртуалізація і мережева реальність: проблеми і соціальні наслідки - Штанько, Валентина Ігорівна (НТУ "ХПІ", 2017)
В статті розглядаються проблеми та соціальні наслідки істотних змін в різних сферах людської діяльності під впливом інформаційних технологій. Особлива увага приділяється проблемі співвідношення ієрархічних та мережевих принципів суспільного устрою, феномену «розумного натовпу», проблемам ідентифікації людини в віртуальній реальності та проблемам міжособистісного спілкування.

The article deals with the problems and social consequences of significant changes in various spheres of human activity under the influence of information technologies. Particular attention is paid to the problem of the correlation of hierarchical and network principles of social structure, the phenomenon of "intelligent crowd", the problems of identifying a person in virtual reality and the problems of interpersonal communication.
Virtualization and Network Reality: Problems and Social Consequences
Keywords: особистість; ідентифікація; феномен розумного натовпу; person; identification; smart crowd