Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Страховий менеджмент" - Татаринцева (Курбатова), Юлія Леонідівна; Назарова, Тетяна Юріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Метою вивчення дисципліни є формування у майбутніх спеціалістів системи знань з питань теоретичної розробки та практичного застосування конкретних механізмів управління бізнес -процесами страхових компаній з метою ефективного використання наявного потенціалу та врахування фінансових інтересів страхових компаній. всіх учасників страхового ринку. Завдання дисципліни полягають в наступному : - засвоєння понятійного апарату теорії страхового менеджменту; - засвоєння форм і методів страхової діяльності; - вивчення засобів організації та розвитку страхової компанії та регулювання страхової діяльності; - набуття практичних навичок планування та прийняття управлінських рішень при здійсненні страхової, перестрахової та іншої діяльності страхових компаній. Вирішуючи ці цілі, студенти отримають не тільки ґрунтовну теоретичну базу, але й практичні навички, необхідні для навігації в динамічному ландшафті управління страхуванням. Ці знання мають вирішальне значення для того, щоб майбутні професіонали зробили ефективний внесок у стабільне та ефективне функціонування страхових компаній на страховому ринку.
Keywords: методичні вказівки; практичні заняття; менеджмент; страховий менеджмент; страхування; фінанси