Algorithm and software of medical personnel selection system - Yamburenko, Viktor Viktorovych; Liutenko, Iryna Viktorivna; Kopp, Andrii Mykhailovych; Holovnia, Dmytro Mykolaiovych (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
There is a lot of routine work in any organization, including in recruitment agencies. Effective management organization and automation of activities of employees of recruiting agencies is not an easy task. The system should automate the routine actions of workers of recruiting agencies and be convenient for their clients. This paper proposes an approach to automating the selection of necessary medical staff. Not all information systems used by recruiting agencies can compare candidates and generate results that include several of the best candidates. Based on the analysis of the subject area, groups of parameters that significantly affect the choice of medical personnel were determined. The proposed approach is to analyze the request from the client, and then in the system find requests of other clients similar to it in terms of parameters, for which a candidate has already been found. The next step is to take the profiles of healthcare professionals that have been suggested for these requests (they act as benchmarks) to further compare them with existing candidates. Each employee profile parameter has its own similarity function. Available candidates will receive scores and will be ranked. We also additionally adjust the assessment by comparing candidates with the current request. Software was developed to automate the selection of medical personnel. For its implementation, a three-level client-server architecture is proposed. MVC (Model View Controller) architecture was chosen for the server part. The Single Page Application architectural template is used for the client part. The server part is divided into three layers, which further demarcate and structure the responsibilities of the system components. .NET technologies are used to implement business logic. SQL Server is used for the server and database provider. The use of the software implementation of the developed system demonstrated quite good results. The average time for selecting the 10 best candidates out of 500 is 0.4 seconds, and the processing of only 1 resume by a person takes several minutes.

В роботі будь-якої організації є багато рутинної роботи, в тому числі і в агентствах по найму персоналу. Ефективна організація управління та автоматизації діяльності співробітників рекрутингових агентств – непросте завдання. Система повинна автоматизувати рутинні дії робітників рекрутингових агентств та бути зручною для їх клієнтів. Ця робота пропонує підхід для автоматизації роботи по підбору необхідного медичного персоналу. Не всі інформаційні системи, що використовуються рекрутинговими агентствами можуть робити порівняння кандидатів та генерувати пропозиції, які включають декілька найкращих кандидатів. На підставі аналізу предметної області були визначені групи параметрів, які суттєво впливають на вибір медичного персоналу. Запропонований підхід полягає у тому, щоб проаналізувати запит від клієнта, а потім віднайти в системі схожі на нього за параметрами запити інших клієнтів, по яким вже було знайдено кандидата. Наступним кроком береться профілі медичних працівників, що були запропоновані для цих запитів (вони виступають як еталонні) для подальшого порівняння їх із існуючими кандидатами. Для кожного параметра профілю працівника є своя функція схожості. Наявні кандидати отримають оцінки, після чого відбувається їх ранжування. Також додатково проводимо коригування оцінки шляхом порівняння кандидатів із поточним запитом. Для автоматизації діяльності по підбору медичного персоналу було розроблене програмне забезпечення. Для його реалізації запропонована трирівнева клієнт серверна архітектура. Для серверної частини було обрано MVC (Model View Controller) архітектуру. Для клієнтської частини використаний архітектурний шаблон Single Page Application. Серверна частина розбита на три шари, які додатково розмежовують та структурують відповідальність компонентів системи. Для реалізації бізнес логіки використано технології .NET. Для сервера та провайдеру баз даних використано SQL Server. Використання програмної реалізації розробленої системи продемонструвало досить непогані результати. Середній час підбору 10 кращих кандидатів з 500 становить 0,4 секунди, а обробка тільки 1 резюме людиною займає декілька хвилин.
Алгоритм та програмне забезпечення системи підбору медичного персоналу
Keywords: personnel selection; automation; data processing; algorithm; software; system architecture; development technologies; підбор персоналу; автоматизація; обробка даних; алгоритм; програмне забезпечення; системна архітектура; технології розробки