АСУ "ТАРИФ" для водопостачання та водовідведення. Реалізація тарифної реформи ЖКГ - Анпілогов, П. І.; Михайленко, В. М.; Кириченко, С. Д. (НТУ "ХПІ", 2008)
Розглянуто проблему оперативного формування тарифу на послуги з водопостачання та водовідведення. Для її вирішення пропонується розробити і застосувати автоматизовану систему експертної оцінки тарифів. В основу реалізації такої системи повинні лягти технічні засоби контролю і управління основними параметрами технологічного процесу. Значення цих параметрів є необхідною умовою для формуванні об’єктивних значень витратних складових тарифів.

The tariff of water delivery and sewer on-line formation problem is considered. For its decision is offered to create and use the automated system of an expert estimation of tariffs. In a basis of realization of such system there should be control and management means of key technological process parameters. These parameters determination are a necessary condition of impartial tariffs formation.
Keywords: господарство житлово-комунальне; ціна; прибуток; автоматизована система управління; контроль автоматизований; модель математична; управління диспетчерське