Українсько-польське стратегічне партнерство в контексті аналізу двосторонніх відносин в системі вищої освіти - Камардаш, Н. В. (НТУ "ХПІ", 2016)
У статті проаналізовано основні аспекти розвитку українсько-польського стратегічного партнерства як такого, що базується на позитивній динаміці та результативних контактах в різних сферах, в контексті взаємозв’язку між ефективністю реалізації програм міжнародної співпраці та розвитку двосторонніх зв’язків в системі вищої освіти. Розглянуто визначальні події в сфері вузівської співпраці України та Польщі останніх років, визначено детермінанти, динаміку та тенденції розвитку в питанні освітньої міграції українського студентства,актуалізоване питання перспектив і наслідків міжнародної співпраці в сфері науки та освіти для обох країн.

The article analyzes the main aspects of the development of Ukrainian-Polish strategic partnership based on the positive dynamics and productive contacts in various spheres, in the context of the relationship between the effectiveness of programs of international cooperation and development of bilateral relations in the system of higher education. It considers the main events in the field of University cooperation between Ukraine and Poland in recent years, the determinants, dynamics and development trends in the question of Ukrainian students’ educational migration; the issue of the prospects and consequences of international cooperation in the sphere of science and education for both countries is updated.
The Ukrainian-Polish strategic partnership in the context of the analysis of bilateral relations in higher education
Keywords: стипендіальні програми; урядові освітні програми; освітня міграція; міжнародна співпраця; scholarship programs; governmental educational programs; educational migration