Спосіб відновлення висотного профілю потужності сигналу некогерентного розсіяння - Пуляєв, Валерій Олександрович; Рогожкін, Євген Васильович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2016)
Спосіб відновлення висотного профілю потужності сигналу некогерентного розсіяння в іоносферній плазмі, форма якого розраховується в процесі роботи імпульсного радара некогерентного розсіяння у випадку, коли у системі обробки радара по відношенню до протяжності зондувального імпульсу, що рухається вздовж променя, задана кратність періоду дискретизації зворотного сигналу розсіяння. У системі обробки протягом сеансу (декілька хвилин) статистично накопичуються та звільняються від адитивних шумів на кожній висотній ділянці відліки, що із-за використання довгого зондувального радіоімпульсу утворюють згладжений вздовж висоти профіль. Відліки сигналу розсіяння система обробки радара після сеансу накопичення спочатку сортує шляхом вибору такого діапазону висот, де відношення сигнал/шум більше одиниці.
Keywords: патент; корисна модель; зондувальні сигнали; іоносферна плазма; радіотехнічні вимірювання; імпульсні радари