Стратегічний аналіз діяльності авіабудівних підприємств на основі технології SWOT- та PEST-аналізу - Прохорова, В. В. (НТУ "ХПІ", 2010)
В статті розглянуті така технологія стратегічного аналізу як SWOT- та PEST-аналіз, яка призначена для відображення слабких та сильних сторін явища, що розглянуто на двох рівнях, як зовнішнього, так і внутрішнього середовища. Цей метод дозволяє швидко оцінити фінансову позицію підприємства в основних його контурах.

В статье рассмотрена такая технология стратегического анализа как SWOT- и PEST-анализ, которая предназначена для отображения слабых и сильных сторон явления, что рассмотрено на двух уровнях, как внешней, так и внутренней среды. Этот метод позволяет быстро оценить финансовую позицию предприятия в основных его контурах.
Keywords: оцінка діяльності; авіабудівне підприємство; SWOT-аналіз; PEST-аналіз; технології; узагальнена матриця; ранги факторів