Колебания однодискового ротора с одной упругой нелинейной опорой - Успенский, Б. В.; Аврамов, К. В. (НТУ "ХПИ", 2009)
У статті отримано математичну модель коливань однодискового ротора на одній пружній опорі з урахуванням гіроскопічних моментів, що діють на диск. Проведено дослідження цієї моделі з застосуванням апарату асимптотичного аналізу. Виявлено нелінійний ефект в усталеному режимі коливань ротора.

Mathematical model of one-disc rotor vibrations accounting gyroscopic moment was constructed. The multiple scales method is used to analyze vibrations. Steady motions of the system were analyzed.
Keywords: двухопорный ротор; вал; вращение; динамика системы; асимптотический анализ