Гендерна рівність та політика рівних можливостей щодо вразливих соціальних груп в просторі університету - Маліков, Василь Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Провідними чинниками у побудові сучасного суспільства рівних прав і можливостей та соціальної справедливості в Україні залишаються недискримінація вразливих соціальних груп та гендерна рівність. Метою доповіді є виявлення придатних для реалізації в Україні принципів і практик політики рівних можливостей і недискримінації в американських і британських університетах. Практики підтримання рівності і недискримінації свідчать про відповідальну і послідовну політику адміністрації, викладачів і студентів в американських і британських університетах. Вони формують гендерно чутливе освітнє середовище університету, підвищують професійну компетентність майбутніх фахівців. Люди можуть найкраще навчатися, викладати і проводити наукові дослідження тоді, коли застосовують свої інтелектуальні здібності без бар’єрів і страху. Охарактеризований досвід і практики варто реалізувати в Україні.
Keywords: гендерна рівність; університети; вразливі соціальні групи; дискримінація; професійна компетентність; Велика Британія; США; Україна