Спосіб хешування інформації за допомогою лінійних блокових кодів - Стасєв, Юрій Володимирович; Кузнецов, Олександр Олександрович; Івашкін, Олександр Вікторович; Євсеєв, Сергій Петрович; Чевардін, Владислав Євгенович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2006)
Спосіб хешування інформації за допомогою лінійних блокових кодів, який полягає в тому, що інформаційний блок даних I = I1,I2,..., Ik із символами із кінцевого поля GF(q) за допомогою пристроїв кодування перетворюється на кодове слово C C1,C2,..., Cn лінійного блокового (n, k, d) коду над GF(q) , який відрізняється тим, що формування хеш-коду h(I) здійснюється шляхом незалежного випадкового вибору m таємних символів Ci,Cj,..., Cs та їх конкатенації: h(I) Ci Cj ... Cs .
Keywords: патент; корисна модель; криптографічний захист інформації; хеш-код; кодове слово; потужність поля