Підвищення довговічності деталей енергетичного машинобудування методом нітроцементації в макродисперсній суміші - Костик, Катерина Олександрівна (Институт проблем машиностроения им. А. Н. Подгорного НАН Украины, 2013)
Досліджено вплив технологічних параметрів низькотемпературної нітроцементації в карбо- та азотовмісному макродисперсному порошку на зміцнення поверхневого шару сталі 40Х. Визначено оптимальні температура та тривалість обробки. Розраховані коефіцієнти дифузії азоту в сталі для запропонованого методу насичення.
Keywords: енергетичне машинобудування; нітроцементація; мікротвердість поверхні; дифузія; сталь