Електрохімічна поведінка пасивованих цинкових покриттів в розчинах натрій хлориду - Самойленко, Сергій Олексійович; Якименко, Г. Я. (НТУ "ХПІ", 2007)
Досліджено зміну електродних потенціалів цинкових покриттів в процесі їх пасивації в молібдатних розчинах, і електрохімічна поведінка пасивованих цинкових покриттів у 3 %-ному розчині NаCl. Методом вимірювання електродних потенціалів пасивованих цинкових покриттів визначений вплив термообробки на корозійно-захисні властивості покриттів. Встановлено, що молібдатна пасивація може замінити хроматну пасивацію цинкового покриття під час його експлуатації за підвищених температур.

Change of electrolytic potential of zinc coverings at passivity in molybdenum solutions, and electrochemical behaviour passivity zinc coverings in 3 % solution NаCl have been investigated. The method of measurement of electrolytic potential passivity zinc coverings certain effect of heat treatment on save properties of coverings. It is established, that molybdenum passivity can replace chromium passivity of a zinc covering during its maintenance at the raised temperatures.
Keywords: корозійна стійкість металів; молібдатна пасивація; натрій хлорид; хроматна пасивація; термообробка; температура