Особливості умов праці і впровадження ризико-орієнтованого підходу в сфері будівництва - Кузьменко, Олена Олексіївна; Семенов, Євгеній Олександрович; Вамболь, В. С. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Розглянуті питання щодо умов праці в сфері будівництва. Показано, що на будівництві виконується багато робот підвищеної небезпеки, які супроводжуються травмами та професійними захворюваннями. Запропоновано впроваджувати ризико -орієнтований підхід до оцінки умов праці в будівництві. Issues related to working conditions in the construction sector are considered. It is shown that many high-risk jobs are performed in construction, which are accompanied by injuries and occupational diseases. It is proposed to introduce a risk-based approach to assessing working conditions in construction.
Features of working conditions and implementation of a riskbased approach in the construction sector
Keywords: будівництво; умови праці; роботи підвищеної небезпеки; пільгова пенсія; професійний ризик; construction; working conditions; hazardous work; preferential pension; occupational risk