Особенности применения процесса ультрафильтрации при кондиционировании днепрвской воды - Светлейшая, Е. М.; Митченко, Т. Е.; Астрелин, И. М.; Шенкарук, Е. Н. (НТУ "ХПИ", 2010)
В статті представлені результати дослідження процесу попереднього очищення природної поверхневої води до вимог питної (на прикладі води річки Дніпро) методом ультрафільтрації. Результати досліджень показали, що застосування прямоточної коагуляції в поєднанні з методом ультрафільтрації дозволяє підвищити ефективність зниження колірності та перманганатної окиснюванності.

The results of investigation of natural surface water pretreatment (by example of Dnepr river) for use as potable by ultrafiltration method has been described in the article. The results of investigation shown that application of in-line coagulation combine with ultrafiltration could increase efficiency of color and permanganate oxidability removal.
Keywords: гуминовые вещества; реагентное обеззараживание; прямоточная коагуляция; перманганатная окисляемость; снижение цветности