Методичні вказівки до виконання індивідуального завдання (розрахункового завдання) з дисципліни "Ризик-менеджмент у міжнародному туристичному бізнесі" - Стригуль, Лариса Станіславівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Дисципліна «Ризик-менеджмент у міжнародному туристичному бізнесі» спрямована на оволодіння необхідними знаннями та практичними навичками щодо застосування інструментарію управління діяльністю туристичних підприємств, оцінки рівня якості туристичних послуг та впровадження сучасних систем управління ризиками. Знання, отримані студентами під час вивчення дисципліни, дозволять забезпечити високу кваліфікацію майбутніх спеціалістів у їх багатогранній діяльності, використовувати наукові досягнення в управлінні діяльністю ризик-менеджменту в міжнародному туризмі, сприяти прийняттю самостійних правильних рішень в умовах жорсткої конкуренції під час розгляду наукових і виробничо-господарських завдань для одержання високих результатів. Організація самостійної роботи з навчально-методичними матеріалами студентів з дисципліни «Ризик-менеджмент у міжнародному туристичному бізнесі» є однією із важливих складових навчального процесу, яка безпосередньо впливає на глибину, систематизацію та стійкість набутих знань і умінь, та є основним засобом оволодіння навчальним матеріалом під час позааудиторної навчальної роботи і його творчого застосування в майбутній професійній діяльності. Методичні вказівки до виконання індивідуального завдання (розрахункового завдання) з дисципліни «Ризик-менеджмент у міжнародному туристичному бізнесі» для студентів першого (бакалаврського) рівня освіти, денної, заочної та дистанційної форм навчання спеціальностей: «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг», «Подорожі, туризм і рекреація» містять перелік тем та завдань для індивідуальної роботи студентів та список джерел інформації. Необхідно відзначити, що структуру методичних вказівок до виконання індивідуального завдання (розрахункового завдання) побудовано зі збереженням принципу взаємозв'язку теоретичного обґрунтування і практичного застосування знань по досліджуваній дисципліні. Також для самостійної роботи студентам рекомендовано відповідну наукову, фахову, нормативно-правову і періодичну літературу. Дисципліна є невід’ємною складовою частиною навчального процесу підготовки студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання спеціальностей: «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг», «Подорожі, туризм і рекреація» в Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут».
Keywords: методичні вказівки; ризик-менеджмент; міжнародний туристичний бізнес; індивідуальне завдання; готельно-ресторанний бізнес; кейтеринг